Kim en Eric...


Dit zijn Kim en Eric!

Kim en Eric go way back! They were born in 1980, they met in 1997 and now they hit level 42.
In de afgelopen 25 jaar hebben Kim en Eric één grote gezamenlijke passie/interesse gemeen; Radio! Het was dan ook eigenlijk niet zo heel gek dat ze elkaar tegenkwamen enkele jaren geleden tijdens een auditie voor de radio-academy van RTV Parkstad - een van de grootste lokale zenders van Nederland. Kim en Eric kregen al snel een eigen live radioprogramma op zaterdagavond; Saturyay, het leukste begin van je zaterdagavond. Ze waren ineens zelf radiojocks! En in plaats van enkele keren per jaar zagen ze elkaar ineens minimaal één keer per week!
Doordat ze elkaar al zo lang kennen is de chemie tussen de twee duidelijk hoorbaar in het radioprogramm dat vooral draait om fun en leuke muziek met een knipoog naar vroeger. Het feit dat ze een - hoewel hele brede - gelijkgestemde muzieksmaak hebben is uiteraard ook leuk meegenomen. 

Kim maakt naast het duo-programma op zaterdagavond ook nog een dagelijks ochtendradioprogramma op werkdagen van 6.00 tot 7.00 uur en Eric heeft een eigen radioprogramma gehad bij de radiozender bij Sol 2 - de lokale zender in Echt - tot het niet meer te combineren was met zijn werk. Al snel na de geboorte van hun radioprogramma op zaterdagavond ontstond bij het duo het idee om ook een TV programma te maken. Na een aantal creatieve brainstormsessie's ontstond Kim en Eric in de wereld van... in samenwerking met Jan de cameraman. Een programma waarin Kim en Eric in interessante en (meestal) alledaagse onderwerpen duiken. Kim en Eric in de wereld van... wordt uitgezonden tussen september en juni.

De programma's die Kim en Eric maken voor RTV Parkstad maken ze op vrijwillige basis, zoals vaak bij lokale TV- en radiozenders.
Ze doen dit vanuit hun passie met veel plezier!

Kim


Kim is gefascineerd door radio sinds haar jeugd en maakt samen met Eric sinds enkele jaren samen TV- en radioprogramma's. Kim is creatief en een muziekliefhebber. Ze luistert graag naar muziek uit de 80's en 90's en een paar van haar favoriete bands zijn Toto, Level 42 en Duran Duran. Toen ze 17 was kwam ze veel in cafe Fellini in Heerlen waar Eric als DJ de plaatjes draaide. Kim is elke werkdag op de radio te horen van 6.00 tot 7.00 uur in de ochtend en ze gaat geregeld met het camerateam op pad naar events.

Eric


Eric is creatief en visueel ingesteld. Hij is DJ voor events en feesten sinds hij zich kan herinneren en is ook als VJ regelmatig achter diverse producties te vinden. Eric heeft een hele uiteenlopende muzieksmaak die hem zowel op de radio als tijdens events ten goede komt. Hij kent Kim inmiddels 25 jaar en samen maken ze diverse programma's voor radio en TV.
Eric heeft een brede technische kennis en is ook bekend met het filmen en editten van video's, wat vaak goed van pas komt.

Wil jij meewerken aan een aflevering van Kim en Eric in de wereld van...? Dat kan!

Meedoen met Kim en Eric in de wereld van... Kan!

Heb jij een onderwerp voor Kim en Eric in de wereld van... dat leuk is voor onze kijkers meld je dan aan! In het eerste seizoen kwamen onderwerpen aan bod zoals: social media, gezonde voeding, huizenmarkt, circus, escape room, crypto en darkweb. Voor seizoen 2 staan onder andere de onderwerpen: achtbanen, koffie, Limburgse vlaai, boerderij, digitale criminaliteit en urbex op de planning maar er zijn nog een paar plekjes vrij. Heb jij een onderwerp waar je expert voor kunt zijn tijdens een van deze afleveringen? Mail dan snel naar info@kimbrouns.nl. 
Het belangrijkste is dat wij leuke items willen belichten. De afleveringen van Kim en Eric in de wereld van... zijn geen commerciële items maar het is wel mogelijk om op een vriendelijke manier reclame te maken voor je bedrijf maken.

Naamsbekendheid via Kim en Eric in de wereld van...
Wil je met het item je naamsbekendheid vergroten dan zijn er verschillende opties. 
Neem snel contact op als je interesse hebt!

Hoe gaat het in z'n werk?


De voorbereiding.

Alles begint met een goede planning! Onze opnamen vinden altijd plaats op een woensdagmiddag in de oneven weken tussen 13 en 16 uur. 
Zodra we een datum hebben geprikt stellen we een vragenlijst samen met vragen die wij vanuit een kijkersperspectief hebben aan jou als expert.
Je ontvangt de vragen via mail en jouw eigen inbreng is ook welkom. We willen uiteraard dat het item zoveel mogelijk interessante info bevat.
Opnamen duren gemiddeld ongeveer 1.5 uur.


De dag van de opname
We verzamelen op de afgesproken locatie en na een voorstelrondje waarbij we elkaar leren kennen stemmen we samen de vragen en antwoorden af die we gaan behandelen. We stellen het op prijs als jij een geschikte plek hebt waar we kunnen opnemen die voorzien is van goed licht. Bij voorkeur geen geheel witte ruimte maar iets met sfeer. Dat is leuker op beeld. Is jouw locatie divers dan kunnen we ook op verschillende plekken opnemen, dat is leuk voor de dynamiek. We bekijken de opties graag ter plekke met je.


Het team
We komen met 3 of 4 personen naar je toe. Kim en Eric en één of twee cameramannen. Er wordt altijd met 2 camera's opgenomen! Op deze manier kunnen we van 2 kanten het interview in beeld nemen.

Na de opname
Als de opname klaar is gaat ons camerateam aan de slag met het editten van de beelden om van het geheel een leuke uitzending te maken van 15 á 20 minuten in totaal. Afhankelijk van de planning wordt jouw aflevering in de daarop volgende maand uitgezonden. Dit is altijd in overleg!
Heb je een themagevoelig item zoals bijvoorbeeld kerst of festivals dan zullen we je item zo gunstig mogelijk inplannen en uitzenden.

Onbetaalde of betaalde deelname
Deelname kan kostenloos maar ook betaald, als je reclame wil maken voor je bedrijf. Je ontvangt na de opname een factuur vanuit Brandvibes. het marketingbureau van Kim. Er is geen verschil in de voorbereiding, opname of uitzending als het gaat om betaalde of onbetaalde deelname! De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Eigendom beeldmateriaal
Beeldmateriaal is eigendom van RTV Parkstad.


Uitzending
Afleveringen worden uitgezonden in de TV-carroussel van RTV Parkstad en via de socialkanalen van de zender.
De eerste aflevering vindt altijd plaats op de 2e maandag van de maand om 17 uur.


Doelgroep
Met Kim en Eric in de wereld van... willen we een brede doelgroep aanspreken van 8 tot 88 jaar. Hierdoor is het maken van reclame erg interessant!

Reclame Code Commissie
De RCC is de commissie in Nederland die zich buigt over het maken van reclame op radio en TV. Hieraan zijn strenge regels verbonden. Het is niet toegestaan om bedrijven of artikelen kosteloos aan te prijzen op. Het maken van z.g. gratis reclame kan de betreffende TV zender grote boetes opleveren. Alle afleveringen van Kim en Eric in de wereld van... worden in de edit zó gemaakt dat ze voldoen aan al die eisen. Aan de eindprductie van elke aflevering zijn vanwege die reden geen rechten te ontlenen.